Rutina mea de îngrijire zilnică a tenului – toamna/iarna 2012

Tenul meu este mixt, cu usor exces de sebum in zona T. Rutina mea de îngrijire zilnică a tenului urmată în această toamnă și iarnă este prezentată mai jos. Paula’s Choice a deschis magazin online în România în 2013.

Dimineața

Îmi curăț tenul cu un produs solubil în apă Boots Simply Sensitive Foaming Cleansing Wash, tamponez ușor pielea cu un prosop curat pentru a o usca. Aplic Paula’s Choice Skin Balancing Pore-Reducing Toner pentru hidratare ușoară. Aștept 5 minute pentru ca tonerul să se absoarbă în piele. Aplic Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant (mai puțin în ziua în care folosesc peeling AHA și în ziua post peeling).

Aștept 10 minute pentru ca exfoliantul să se absoarbă în piele. Aplic Paula’s Choice Skin Balancing Super Antioxidant Mattifying Concentrate Serum, aștept 2-3 minute apoi aplic protecția solară.

Pentru a mă proteja de soare folosesc Paula’s Choice Barely There Sheer Matte Tint SPF 20 sau RESIST Ultimate Anti-Aging Hand Cream SPF 30 + Antioxidants. (Atenție: în 2013 acest produs a fost redenumit Hydraligh Shine Free Daily Mineral SPF 30, iar produsul Resist Ultimate Anti Aging Hand Cream SPF 30 a fost reformulat, nu mai este potrivit tenului normal sau mixt.)

Dacă nu am timp să mă machiez aplic doar o pudră, dacă am timp încep cu machiajul ochilor și apoi cu un strat foarte subțire de fond de ten (doar dacă nu am aplicat SPF colorat).

Seara

Dacă am fost machiată încep cu demachierea ochilor cu Yves Rocher Demachiant Expres pentru Ochi Sensibili cu Albăstre, apoi îmi demachiez tenul cu unul din uleiurile demachiante  Shu Uemura Cleansing Oil. Mă spăl pe ten cu Paula’s Choice Skin Balancing Oil Reducing Cleanser, apoi îmi curăț tenul cu soluția micelară Bioderma Sensibio H2O. Îmi limpezesc tenul și tamponez pielea cu un prosop curat pentru a o usca.

Dacă nu am folosit machiaj în timpul zilei seara mă spăl pe ten cu Paula’s Choice Skin Balancing Oil Reducing Cleanser apoi tamponez pielea cu un prosop curat pentru a o usca.

Aplic Paula’s Choice RESIST Advanced Replenishing Toner Skin Remodeling Complex și aștept 4- 5 minute ca produsul să se absoarbă în piele.

După toner aplic produse diferite în funcție de ziua săptamânii, astfel:

1. Luni – Aplic Paula’s Choice RESIST Pure Radiance Skin Brightening Treatment. Aștept 2-3 minute ca produsul să se absoarbă în piele apoi aplic crema hidratantă Paula’s Choice RESIST Anti-Aging Clear Skin Hydrator, aștept 5-10 minute apoi aplic serul Paula’s Choice RESIST Intensive Wrinkle-Repair Retinol Serum.

2. Marți – Aplic Differin. Aștept 10-15 minute pentru ca produsul să se absoarbă în piele. Aplic crema hidratantă Paula’s Choice RESIST Anti-Aging Clear Skin Hydrator, aștept 5-10 minute apoi aplic serul Paula’s Choice RESIST Super Antioxidant Concentrate Serum.

3. Miercuri – Nu aplic toner, aștept 30 de minute după curățarea tenului (pentru ca pielea să își revină la PH-ul normal) apoi aplic peeling Bravura AHA 20%. După neutralizarea peelingului și îndepărtarea acidului de pe piele nu folosesc alte produse de îngrijire.

4. Joi – Aplic Paula’s Choice RESIST Pure Radiance Skin Brightening Treatment. Aștept 2-3 minute ca produsul să se absoarbă în piele apoi aplic crema hidratantă Paula’s Choice RESIST Anti-Aging Clear Skin Hydrator, aștept 5-10 minute apoi aplic serul Paula’s Choice RESIST Intensive Wrinkle-Repair Retinol Serum.

5. Vineri – Aplic Differin. Aștept 10-15 minute pentru ca produsul să se absoarbă în piele. Aplic crema hidratantă Paula’s Choice RESIST Anti-Aging Clear Skin Hydrator, aștept 5-10 minute apoi serul Paula’s Choice RESIST Super Antioxidant Concentrate Serum.

6. Sâmbătă – Aștept 15 minute după aplicarea toner-ului apoi aplic Paula’s Choice RESIST BHA 9. Nu aplic alte produse de îngrijire.

7. Duminică – Aplic Differin. Aștept 10-15 minute pentru ca produsul să se absoarbă în piele. Aplic crema hidratantă Paula’s Choice RESIST Anti-Aging Clear Skin Hydrator, aștept 5-10 minute apoi aplic serul Paula’s Choice RESIST Super Antioxidant Concentrate Serum.

Rutina mea de îngrijire zilnică a tenului – vara 2012 – Mai multe detalii despre produse și aplicarea lor pe ten.

Atenție: Rutina de mai sus a fost construită treptat, în timp. În cazul în care începeți o rutină de îngrijire ca cea de mai sus fără să fi folosit niciodată produsele respective, este posibil ca tenul să aibă reacții adverse grave.

182 comentarii

Scrie un comentariu
  • Oh, wow! Cred ca nu le-as tine minte care cum urmeaza. M-as si vedea cu ceva reminder lipit prin baie, cel putin la inceput :)). Cred ca ai un ten de vis.

    • Buna Adiana,
      Dupa multe incercari de a aplica produsele respective am ajuns la rutina de mai sus, este cea mai buna pentru mine ca rezultate si ca timp alocat ingrijirii tenului seara. De asemenea nu am vrut sa incarc pielea cu mai mult de 3 produse + toner, toate cu ingrediente si functii foarte diferite.
      Fiecare dintre noi ar trebui sa isi construiasca rutina in timp, observand atent reactia pielii si tinand seama si de alti factori (timp de aplicare, preferinte, rezultate, etc).

      • Multumesc, credeam ca e vreo nepotrivire de ingrediente. Mai aveam o intrebare: tot caut pe siteul bravura london peelingul AHA 20% si nu gasesc decat de 30%. Poti sa imi spui mai exact care este, te rog?

  • Da, Corina, chiar te rugam sa scrii despre toate produsele pe care le folosesti, in special cele de la Paula, indiferent ca sunt pentru buze, corp, etc. 🙂

  • RESIST Ultimate Anti-Aging Hand Cream SPF 30 + Antioxidants se preteaza pentru folosirea pe un ten cu acnee, puncte negre si albe? foarte fain articol, ne ajuta sa ne orientam mai bine. multumim pentru munca ta

    • Buna Roxana,
      Da, in cazul in care tenul nu este foarte gras si mai ales in cazul in care ai observat ca poti folosi titanium dioxide si zinc oxide pe piele fara sa iti blocheze porii. Poti citi articolele despre alegerea produsului cu SPF in caz ca nu stii de ce titanium dioxide si zinc oxide pot bloca porii.

      • Buna Corina,

        Si eu a s fi interesata de RESIST Ultimate Anti-Aging Hand Cream SPF 30 + Antioxidants si as vrea sa imi comand o mostra. Crezi ca este suficienta pentru a-mi da seama daca daca imi blocheaza porii sau nu? Cam dupa ce perioada de folosire pot aparea efectele „adverse”.

        O seara frumoasa!

        • Buna Mirelaj,
          Nu cred ca o mostra este suficienta, eu dintr-o mostra am aplicat de doua ori. Daca acest produs iti blocheaza porii poti observa dupa aproximativ 2 saptamani de la folosire, poate chiar si mai repede.

  • Foarte utila lista ta. Dimineata am o rutina identica cu a ta – varianta cu Barely There Tint (iti citesc blogul de mult, si am acelasi tip de ten si aceeasi varsta), insa seara nu folosesc niciun serum. Am doua intrebari:

    1. Dintre cele doua serumuri PC pe care le folosesti seara, pe care il recomanzi pentru ochi cu riduri fine? Acum ca s-a racit vremea, parca sunt mai pronuntate (folosesc Clear skin Hydrator pentru hidratare).

    2. Tocmai mi-am luat produsul BHA 9, si parca mi-e frica sa-l folosesc fara hidratant dupa. Cum se simte pielea ta sambata seara? Nu folosesti nimic in jurul ochilor?

    Multumesc, si o saptamana cu spor.

    • Buna Raluca,
      Iti recomand RESIST Intensive Wrinkle-Repair Retinol Serum.
      BHA 9 este un micro peeling, orice produs aplici dupa el scade intensitatea exfolierii. Nu simt nevoie de extra hidratare. Nu aplic BHA 9 in jurul ochilor.
      In jurul ochilor folosesc crema hidratanta si serul din ziua respectiva, din fericire zona din jurul ochilor nu este uscata in cazul meu.

  • Buna Corina,

    Uneori, seara , dupa ce aplic Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant este suficient sa folosesc doar ulei de jojoba(fara crema hidratanta)?

    • Buna Simona,
      Nu conteaza daca aplici sau nu exfoliant, conteaza ca pielea ta are nevoie de un hidratant foarte bine formulat in fiecare seara. Te-as sfatui sa folosesti uleiul de jojoba dupa crema hidratanta, dar tu faci asa cum crezi ca e mai bine.

  • Buna!
    Ma gandeam sa folosesc si eu seara, dupa Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant sau Brevoxyl (le aplic alternativ, un produs intr-o seara si in seara urmatoare celalalt), ulei de jojoba pentru hidratare. Si pentru ca am probleme cu acneea ma gandeam sa adaug 1-2 picaturi de tea tree oil cand aplic uleiul de jojoba. Crezi ca e o idee buna?

    • Buna Cristina,
      Brevozyl este un antibacterian. Tea tree este un alt antibacterian, mult mai iritant decat benzoyl peroxide. Pentru hidratare ai nevoie de un produs care contine antioxidanti, ingrediente skin identical, ingrediente cell communicating. Poti aplica jojoba dupa ce aplici crema hidratanta, dar eu nu as aplica si tea tree.

  • Buna Corina,
    Am observat ca intre curatarea tenului si peelingul bravura astepti 30 de minute, insa inainte de Differin nu ai mentionat niciun timp de asteptare. Eu am inceput recent sa folosesc Retin-A, iar pe prospect scrie ca dupa spalarea tenului se asteapta 30 de minute, apoi se aplica medicamentul. E absolut necesar timpul acesta de asteptare, la fel ca si in cazul unui peeling? Nu ma deranjeaza sa astept, dar daca as rezolva-o mai rapid cu rutina de seara ar fi mai bine :).
    Articolul e foarte util, ca de obicei.

    • Buna Maria,
      Retin-a are PH mare, peelignurile au PH mic. Cele mai multe produse de curatare au PH 5.5, pielea nu isi modifica foarte mult PH-ul dupa curatarea tenului cu un produs formulat corect, fara iritanti.
      Am mentionat timp de asteptare: aplic toner astept 4,5 minute.
      Fiind insa vorba de retinozi diferiti, in cazul Retin-a-ului e bine sa astepti 10-15 minute.

  • Buna Corina
    mersi mult pentru aceast articol, eu ma gindeam sa fac comanda de la Paula si nu prea intelegeam ce si cum dar acuma parca mai luminat
    multumesc inca o data

  • „Dacă nu am timp să mă machiez aplic doar o pudră, dacă am timp încep cu machiajul ochilor și apoi cu un strat foarte subțire de fond de ten (dacă nu cumva am aplicat SPF colorat).”
    Nu inteleg- aplici fon de ten numai cind ai aplicat spf colorat?

  • Buna Corina,
    Mersi de raspuns!
    Oricum nu inteleg. Ai vre-un articol unde se explica diferenta dintre spf colorat si cel nu colorat? De care trebuie sa folosim?
    Paula’s Choice – Ultra-Light Weightless Finish SPF 30 Sunscreen Spray e cu spf colorat?

  • Un produs cu SPF simplu ( adica alb) se poate transforma intr-unul colorat prin adaugarea unei picaturi de fond de ten. Eu fac lucrul asta in fiecare dimineata..imi prepar SPF-ul colorat pentru o singura aplicare 🙂

  • Corina,
    Trebuie sa recunosc ca rutina ta de ingrijire este cu adevarat complexa si bogata in produse cu actiune puternica(acizi de toate felurile,retinoizi) si nu pot sa nu ma intreb cum arata un ten atat de atent ingrijit.Crezi ca,pentru curiozitatea mea si poate si a altor cititoare, ai putea posta o poza facuta la lumina naturala si de la o distanta de la care se pot observa si cele mai mici detalii cu tenul tau complet demachiat?

    • Buna Elena,
      Poze facute recent, nemachiata poti gasi pe pagina mea de Facebook (Corina Allan).
      Pentru ca nu am nimic de justificat nimanui, dar nici de ascuns, nu voi posta fotografii cu tenul meu coform cerintelor tale: „distanta de la care se pot observa si cele mai mici detalii cu tenul tau complet demachiat”.
      Te invit in schimb in cabinetul de cosmetica din salon, avem si lupa, daca asta e ce iti doresti tu de la mine.
      Invitatie valabila pentru orice cititoare care crede ca observarea tenului in detaliu meu are vreo relevanta in ingrijirea tenului lor.

      • Buna Elena,
        Revin sa iti spun ca pe blog exista peste 250 de articole si peste 10.000 de comentarii, nu trebuie sa platesti consultanta ca sa reusesti sa iti construiesti o rutina de ingrijire, nici macar nu trebuie sa folosesti produsele Paula’s Choice.

  • Buna, Corina! Stiu ca ai articole foarte utile si pentru rutina tenului uscat . Dar se poate, te rog, sa imi spui ce produse mi-ai recomanda pentru tenul meu foarte uscat, deoarece la mine functioneaza foarte putine produse.
    Multumesc mult, chiar imi pare rau ca nu locuiesc in Timisoara!

      • Buna Corina,
        As dori sa ma sfatuiesti in toate privintele :). De la curatare pana la hidratare pentru ca eu am tenul foarte uscat si pare-se ca nimic nu il trateaza; fata mea se descuameaza si ramane mereu uscata. Multumesc inca o data.

        • Buna Anca,
          Pentru sfaturi despre rutina personalizata, aplicare si folosire corecta a produselor iti recomand sa vii la cabinet pentru o consultanta. Nu am timp si nici spatiu sa scriu pagini intregi despre ingrijirea tenului, mai ales ca am scris deja 240 de articole care formeaza o idee destul de clara despre ingrijirea tenului, indiferent de tip.
          Recomandare de produse poti sa iti fac, cu placere:
          1. Curatare: Skin Recovery Softening Cream Cleanser
          2. Tonifiere: Skin Recovery Toner
          3. Protectie solara: Skin Recovery Daily Moisturizing Lotion
          4. Demachiere: Gentle Touch Make-up Remover
          5. Exfoliere: Resist Daily Smoothing Treatment de 4 ori pe saptamana
          6. Exfoliere: Resist Weekly Resurfacing Treatment 10% de 2 ori pe saptamana
          7. Hidratare: Skin Reocery Replenishing Moisturizer
          8. Ser: Resist Intensive Wrinkle Repair Retinol Serum

  • Am o luna de folosit Paula’s. Sunt singurele produse la care nu am avut niciun fel de reactii adverse, niciun fel de iritatii sau disconfort.

  • Buna!
    Uau… te admir pentru cunostiintele cosmetice. Ai o rutina f complexa si bine organizata :D. Personal nu prea fac diferente mari intre produsele pe care le folosesti sau pentru ce: doar demachiatul… uau.
    Poate ai putea face si un scurt tutorial video, cum le folosesti… ar fi super sa vedem in actiune o profesionista :)!
    Multa bafta si abia astept noul articol! 🙂

    • Buna Ancuta,
      Din nefericire sunt total pe langa tehnica, nu sunt in stare sa fac o fotografie, nu mai vorbesc de video. De altfel aparatul meu foto este doar cel al telefonului. Daca are cineva chef sa filmeze eu fac tutorial.

  • Sunt chiar bune produsele,iar daca te gandesti ca un exfoliant iti ajunge 1 an,un hidratant 4-5 luni,un spf 1 an…..iesi foarte bine ca pret!!Sper sa nu ma mai las furat de”promotiile” din farmacii!:-))

  • Buna Pasagera,

    Care sunt pasii pe care ar trebui sa-i fac in rutina mea de ingrijire a tenului mixt-normal-usor sensibil la varsta de 20 de ani?
    Este de ajuns aplicarea demachiantului/tonicului/(daca raman acasanu aplic crema spf si crema col.)crema spf/crema coloranta, iar seara demachiere+tonifiere? Imi exfoliez tenul o data pe saptamana cu zat de cafea.
    Imi cer scuze, dar am atatea nelamuriri…
    Multumesc anticipat.

    • Buna Ivona,
      E o preferinta, serul din gama Resist e in baza de silicon, prefer sa aplic produsele in baza de silicon dupa crema hidratanta, iar serul cu retinol in aplic ultimul pentru ca nu vreau sa aplic nimic dupa el. Am incercat diverse variante si acestea sunt cele mai potrivite pentru mine.

  • Buna Corina,

    Am ten mixt, cu pustule ocazionale, semne ramase de la pustule si 2 pete de la soare. Rutina mea este urmatoarea:
    – Dimineata: ma spal cu gel spumant cu tee trea Boots, aplic Paula’s Choice RESIST Advanced Replenishing Toner, aplic brevoxyl cand este cazul pe zona cu problema, hidratant spf (am folosit Holy Land sunbrella 36, crema colorata, dar am banuit ca imi apar pustule se la ea si am renuntat), in ultima saptamana am folosit PC 45spf, dar cred ca este prea mult pentru sezonul asta; mi-ai recomandat RESIST Ultimate Anti-Aging Hand Cream SPF 30 + Antioxidants, partenerii PC nu au mostra pe stoc :(, deci o sa mai dureze pana fac rost de ea; apoi fond de ten double wear estee lauder spf 10.
    – Seara: ma spal cu gelul solubil, solutie micelara, clatesc, PC Resist Advanced tonner, BHA lichid (odata la 2 seri ), RESIST Pure Radiance Skin Brightening Treatment, apoi crema hidratanta.
    Intrebare: (1) este suficient spf dimineata de 15 daca folosesc doar seara exfoliant & tratament pentru pete soare/pustule? Asta pana testez Resist Ultimate Anti-Aging hand cream spf 30.
    (2) am facut rost de differin si ma gandesc sa-l introduc in rutina in vreo 2 saptamani: o sa incep odata pe saptamana pana cand il voi alterna cu Resist Pure Radiance (o seara unul, o seara altul); cu aceasta rutina de seara ar fi ok spf 15 dimineata (toamna/iana)? Se aplica pe toata fata?

    Multumesc
    Nicoleta

    • Buna Nicoleta,
      1. Da, este suficient SPF 15, sa aplici o cantitate suficienta (cam cat o migdala).
      2. Ar trebui sa ai un SPF mai mare de 15 cand vei folosi si Differin pentru ca nu poti reaplica SPF-ul 15 peste fond de ten. Da, Differin se aplica pe toata fata, cantitate mica.

  • Draga Corina,

    Este evident ca cerinta mea te-a deranjat si sincer nu inteleg de ce.Sunt atatea bloggerite care-si descriu rutinele de ingrijire,produsele folosite si rezultatele care le obtin ,sau nu, atasand si poze ,filmulete sau tutoriale,iar obiectul lor de activitate nu este consultanta estetica.Dorinta mea nu este sa te pun sub lupa ,dar ,daca ai ales sa te promovezi prin blog,ai putea sa postezi macar niste poze before and after,ca sa apreciem si noi calitatea produselor pe care le promovezi si nu doar sa te credem pe cuvant…Nu de alta,dar ca sa dau curs invitatiei tale trebuie sa ma convingi ca merita efortul de-a face o excursie pana la Timisoara ,de-a plati un serviciu de 70 ron si de-a adopta o rutina consumatoare de timp si bani.

    • Buna Elena,
      Nu m-a deranjat cererea, m-a deranjat atitudinea ta.
      Nu trebuie sa crezi nimic si nici nu trebuie sa conving pe nimeni ca merita efortul de a face o excursie la Timisoara. Este normal ca in spatiul meu personal sa vorbesc despre consultanta, este singura promovare existenta pe blog si e unul din putinele bloguri care nu scrie articole platite si nu accepta reclame.
      Majoritatea clientelor mele de la cabinet vin fara asteptari, vin la recomandarea fetelor care au mai fost sau care ma cunosc de pe blog. Multe cliente nici nu stiu despre existenta blogului si nici nu au timp sa citeasca. Nu conteaza ca sunt blogger sau nu, nu conteaza nici macar daca tenul meu prezinta sau nu imperfectiuni, pentru o persoana care vine la consultanta conteaza doar cum isi poate imbunatati radical starea tenului.
      Aprecierea calitatii produselor cosmetice sau parerea ta despre orice produs cosmetic o poti face doar dupa ce ai folosit produsul. Fotografii before/after, reclama, marketing, nu inseamna nimic, fiecare piele este diferita si reactioneaza diferit.

  • Buna, ce parere ai despre Capsule cu ulei pentru fata Time Reversing de la Oriflame? Sunt intradevar eficiente, caci daca ma gandesc produsul in sine se afla in „bilute” deci nu prea ar avea contact cu aerul … sau gresesc?

    • Buna Alixxa,
      Nu, inainte de BHA poti aplica doar toner si trebuie sa astepti 5-10 minute inainte sa aplici BHA-ul. Dupa BHA poti aplica orice produse doresti, cu acelasi timp de asteptare.

  • Buna Corina,

    Citesc de scurt timp blogul tau si pana acum este cel mai plin cu informatii, de multe ori revin asupra unui articol intrucat imi scapa din informatii. Vreau sa te felicit pentru cat de profesioniste sint articolele tale.
    Vreau sa incerc de la PC: Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant – il aplici si pe gat si decolteu? Nu ai facut pana acum referire la aceste zone. Am citit ca aplici un exfoliant pentru corp, aici incluzi si cele 2 zone?
    O alta intrebare referitor la aceste produse: cremele, serurile si lotiunile impotriva soarelui le aplici si in zona ochilor? Sau folosesti si alte produse?
    Multumesc de ajutor!
    O zi buna!

    • Buna Cecilia,
      BHA aplic pe gat atunci cand aplic pe ten, iar pe decolteu aplic produsul destinat ingrijirii corpului cu BHA.
      Aplic produsele pentru protectie solara si in zona ochilor, dar nu aplic produse cu factor chimic in aceste zone, nu le tolerez. Crema cu SPF 30 din gama Resist sau produsul cu SPF 30 colorat contine doar filtre fizice, le pot aplica si in jurul ochilor fara probleme.



Te rog să citești cu atenție articolele de pe acest blog și comentariile (folosește motorul de căutare din partea dreapta, sus), pentru majoritatea întrebărilor tale există deja un răspuns scris. Te rog să îmi scrii așa cum ți-ai scrie ție (reclamele, sfaturile impertinente și altele de genul nu vor fi aprobate).

Comentariul tău va fi aprobat atunci când voi avea răspunsul potrivit întrebării tale și timpul necesar pentru a-l scrie. Din lipsa de timp nu voi răspunde întrebărilor care cer analiza listei de ingrediente a produselor cosmetice.

Pentru recomandări și întrebări despre produsele Paula's Choice te rog scrie mail la info@paulaschoice.ro.

Mulțumesc pentru înțelegere. Multă sănătate!

Scrie un comentariu

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.