Demachiant cu echinaceea si migdale de la Farmec – Review

În ultimul timp am folosit fond de ten water resistant peste un produs cu SPF water resistant, iar demachierea nu este uşoară. Am încercat cu produsele obişnuite: demachiantul Boots Expert Sensitive Cleansing Lotion, apoi produsul de spălat solubil în apă (acum am unul de la Paula, le rotesc pentru că mă plicitisesc repede de ele) pe care îl masez uşor în piele timp de un minut, apoi testul cu discheta demachiantă pe care am aplicat soluţia micelară (îmi place Sensibio de la Bioderma acum). Pe dischetă din păcate rămâneau destul de mult urme de fond de ten.

Anul trecut nu am păţit aşa ceva doar pentru simplul motiv că nu am folosit fonduri de ten water resistant.
Am început căutarea unui demachiant care să aibă ulei mineral şi mulţi emolienţi capabili să îndepărteze cât mai bine machiajul, mai ales că cel de la Boots mi se termina.

După succesul cu demachiantul bifazic de la Farmec care conţine tot ulei mineral, am achiziţionat demachiantul cu echinaceea şi migdale, bazându-mă doar pe ingrediente. Conţine 2 iritanţi la sfârşitul listei, dar ţinând cont de faptul că oricum mă spăl pe faţă nu sunt problematici. Acest demachiant are în compoziţie: apă, ulei mineral (paraffinum liquidum) şi alţi 4 emolienţi. Restul sunt conservanţi şi alte ingrediente a căror concentraţie le face nesemnificative. În caz că vă întrebaţi, echinaceea şi migdalele sunt în concentraţii de 0,1%, iar dacă ar fi fost în concentraţii mari oricum nu ar fi contat, nu au timp să îşi facă efect în cele 40 de secunde cât stă produsul pe piele.

Ce spune producătorul: special conceput pentru tenul uscat, produsul asigură un efect anti inflamator şi cicatrizant; îndepărtează delicat machiajul şi impurităţile; conferă pielii hidratarea de care are nevoie.
Ce spun eu: SĂ FIM SERIOŞI! Nici un produs pe care îl aplici pe piele sub un minut nu poate fi anti inflamator, cicatrizant sau hidratant, acesta nici măcar nu are ingrediente care să poate face aşa ceva. Este nevoie de mai mult de 5 emolienţi să hidratezi pielea.

Lăsând toate exagerările producătorului la o parte, acest demachiant este bun, îndepărtează machiajul exact cum spune: delicat.
Îl recomand pentru ten uscat, normal, mixt. Dacă aveţi tenul gras sau acneic îl puteţi folosi cu mare atenţie şi doar dacă ştiţi că acei emolienţi nu vă blochează porii.

Pentru machiaj water resistant însă am comandat faimoasele uleiuri de la Shu Uemura, o să le fac review după ce le folosesc.
După folosirea unui demachiant trebuie să vă spălaţi pe faţă cu un produs solubil, de fiecare data, fără excepţie.

37 comentarii

Scrie un comentariu
  • Azi m-am inarmat cu lista cu iritanti, emolienti si produse recomandate si am pornit :)) Am reusit sa achizitionez doar demachiantul bifazic Farmec, in rest toate aveau la loc de cinste – al 2lea in lista – alcoolul (am fost in Cora -> zilele astea dau o raita in farmacii pt restul produselor).

  • Draga Corina, am cumparat de curand un nou gel de dus Bourjois si am observat ca al doilea ingredient din lista, dupa apa, nu este cunoscutul sodium laureth sulfate, ci amonium lauryl sulfate. Ce crezi, sa ma ingrijorez sau nu ? Multumesc mult.

    • Buna Caress,
      Amonium lauryl sulfate este puternic iritant cant se gaseste in concentratii peste 35%, putin probabil sa aiba aceasta concentratie intr-un gel. Daca insa produsul este pentru fata nu ti-as recomanda sa il folosesti.

  • Ce parere ai despre acest cleanser? Este vorba de Vichy Essentials Facial Cleanser.

    Aqua, Glycerin, Myristic Acid, Potassium hydroxide, Glyceril stearate SE, stearic acid, lauric acid, palmitic acid, coco-glucoside, rosa gallica extract, tetrasodium edta, parfum.

    Eu am tenul mixt in zona T si normal in rest. M-am uitat de nspe ori pe artiocole si mi-am facut o idee despre ce sa cumpar, dar am vazut ca e destul de laudat in strainatate, asa ca m-am gandit ca n-ar fi rau sa intreb:D.

    • Buna Annie,
      Din pacate are cateva ingrediente nepotrivite: myristic acid poate usca pielea in exces (nu o irita, doar o usuca); potassium hydroxide este lesie si poate fi iritant in concentratii mai mari (aici este destul de mare concentratia); rosa gallica are un potential mare de iritare. Contine si parfum, dar oricum nu conteaza, concentratia e mica.
      Sunt altele atat de bune ca acesta nu este o optiune, eu nu l-as folosi.
      Ai vazut listele mele de recomandate?

  • Eu am avut uleiul demachiant de la Sephora – curata foarte bine machiajul.M-am invartit jumatatte de ora la Milano pe langa uleiurile SHU UEMURA,este ambalajul prea mare.Eu nu le folosesc dacat pe timpul iernii.

    • Buna Felicia,
      Mi-am comandat un pachet cu 4 uleiuri a 50 de ml fiecare, o sa vad daca sunt atat de bune precum se zice. Intr-adevar, nu as cumpara unul intreg (400ml parca) daca nu ar fi produsul meu preferat.

  • Ce coincidenta, am cumparat uleiul Shu Uemura high performance balancing cleansing oils acum cateva saptamani. Contine cativa (cred ca 2) si pe beutypedia nu are un review foarte favorabil. L-am vazut dupa ce l-am cumparat si m-a cam suparat… Mai ales ca acest ulei nu este tocmai ieftin. Totusi dupa ce il folosesc pielea mea ramane foarte moale si demachiaza bine. Dupa ce il folosesc ma si spal pe fata, deci cred ca iritantii nu ar fi o problema. Astept si reviewul tau 🙂

    • Buna bored,
      Da, stiu ingredientele, dar atata timp cat te speli oricum dupa ce te demachiezi si te limpezesti bine nu este problematic. Totusi cel Fresh are cam multi iritanti, nu l-as incerca.

  • Bine de stiut ca un demachiant romanesc, ieftin, este atat de bun 🙂
    Eu tocmai am mi-am cumparat demachiantul si lotiunea tonica Gerovital cu floare de colt, dupa ce le-am terminat pe cele primite in campania de testare. Am fost chiar multumita de ele 🙂

  • uleiul mineral cunoscut si sub urmatoarele denumiri: paraffinum liquidum, heavy mineral oil, light mineral oil, liquid paraffin, liquid petrolatum, paraffin oil, prolatum oil, petroleum white mineral oil ,este un compus sintetic, obtinut din petrol ca un produs secundar in urma prelucrarii acestuia pentru productia de combustibili si alti derivati.Aplicat pe piele, uleiul mineral impiedica pielea sa respire, blocheaza porii si abilitatea pielii de a elimina toxine precum si absorbtia de substane benefice, faciltand aparitia acneei, incetineste functiile pielii si regenerarea celulelor ceea ce se traduce prin imbatranire prematura. De asemenea, uleiul mineral este contaminat cu produsi cancerigeni in urma procedeului de obtinere.

  • Ce parere ai despre Avon Care 3 in 1 (cleanser, toner and moisturiser)?
    Ingredientele sunt: Aqua, Glycerin, Cetyl Alcohol, Sodium Lauryl Sulfate, Phenoxyethanol, Disodium EDTA, Methylparaben, Stearyl Alcohol, Parfum, Aloe Barbadensis Extract, Zingiber Officinale Extract.

    • Buna Dana,
      Acest produs este un produs de curatare solubil in apa formulat extrem de simplu, nu tonifiaza si nu hidrateaza, mi se pare ridicol sa pretinzi ca apa, glicerina, un surfactant si cativa conservanti poate tonifia sau hidrata, sa fim seriosi.
      Din pacate acest produs contine si iritanti, in concentratie mica insa. Datorita faptului ca este folosit pentru curatare, este putin probabil ca pielea sa „simta” acei iritanti, dar exista produse mult mai bine formulate.
      Poate fi folosit pe tenul normal, mixt sau putin uscat, in nici un caz sensibil, cu rozacee sau cu tendinte acneice.

    • Buna Dana,
      Am vazut articole in care o cosmeticiana (care avea salon) a scris o reteta de demachiant care continea (printre altele) 100 de grame de var (nu se specifica daca stins sau nestins) si cognac. In ziua de azi totul este posibil. Din pacate? Din fericire?

  • acum cateva zile am vrut sa mi achizitionez acest demachiant,insa am vazut pe eticheta sa un alcool,al 3 lea sau al 4 lea ingredient…as vrea sa te intreb daca cumva si au schimbat ei formula sau alcoolul de l-am citit eu acolo,era „inofensiv”?
    mentionez ca aspectul este exact acesta de apare si in poza ta
    Multumesc anticipat!

    • Buna Alexandra,
      Citeste te rog articolul despre alcool, nu toti alcooli sunt iritanti, unii sunt de fapt acizi grasi folositi pe post de emolienti, etc.
      In produsul de mai sus exista iritanti la sfarsitul liste: Parfum si BHA, dar fiind un produs care se spala de pe ten aceste ingrediente nu ajung sa aiba impact asupra pielii. Persoanele cu pielea foarte sensibila ar trebui sa evite produsele care contin iritanti indiferent de pozitia lor in lista de ingrediente.

  • Am gasit lista cu ingrediente:Aqua, Paraffinum Liquidum, Cetearyl Alcohol, Ceteareth-20, Glycerin, Glyceryl Stearate, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Polyacrylamide C13-C14 Isoparafin, Laureth-7, Echinacea Purpurea Extract, Theobroma Cacao Seed Butter, Parfum, EDTA, BHA.

    Acestea erau si pe demachiantul folosit de tn?

  • Buna Corina. Ce parere ai despre cleanser-ul asta: Immortelle Brightening Cleansing Foam L’Occitane?
    Aqua/Water, Disodium laureth sulfosuccinate, Glycerin, Disodium cocoyl glutamate, Decyl glucoside, PEG-6 Caprylic/Capric glycerides, Cocamidopropyl betaine, Gentiana lutea root extract, Helichrysum italicum extract, Anthemis nobilis flower extract, Citrus unshiu peel extract, Carum petroselinum (Parsley) extract, Fragaria chiloensis (Strawberry) fruit juice, Citrus grandis (Grapefruit) fruit extract, Rubus idaeus (Rasperry) fruit extract, Sodium cocoyl glutamate, Butylene glycol, Glyceryl laurate, Citric acid, Parfum/Fragrance, Sodium benzoate, Sodium chloride, Ethylhexylglycerin, PPG-26-Buteth-26, PEG-40 Hydrogenated castor oil, Potassium sorbate, Hexyl cinnamal.
    Multumesc frumos!

  • Buna Corina. Cautand acest demachiant am vazut ca au inlocuit prodesele cu o noua gama: Farmec Natural. Din pacate raman doua tipuri de demachiante: unul cu galbenele si unul cu ulei de argan. As aprecia daca ai putea sa le faci un review. Au inlocuit de asemenea si demachiantul bifazic pentru ochi. Multumesc.

  • Buna Corina, ce parere ai despre produsele Yves Rocher. Am primit de curand un set Pure calmille lotiune tonica+ crema de fata si nu stiu daca sa le folosesc sau nu. Tenul meu este normal cu tendinta de ingrasare in zona T. Multumesc. 🙂

    • Buna Maria,
      Nu imi pot exprima parerea despre toate produsele Yves Rocher pentru ca nu cunosc formulele lor. Pentru a sti daca un produs este bine sau nu formulat te rog sa te folosesti de dictionarul de ingrediente pus la dispozitie pe blog.

  • buna corina, de foarte mult timp caut o baza de machiaj pentru tenul meu gras cu tendinta acneica, ce mi-ai putea recomanda, uleiul de jojoba este in regula ? mersi!

  • Buna, Corina,
    Am tot cautat pe blogul tau referinte la Elmiplant si pentur ca nu am gasit cine stie ce am luat la intamplare lista de ingrediente a laptelui demachiant hidratant (in recipient verde) si am studiat-o folosindu-ma de dictionarul paulei. Am fost placut surprinsa. In afara de parfum, care se afla undeva pe la jumatatea listei (deci nu cred ca reprezinta un pericol prea mare), cred ca si Paula ar fi mandra de un asemenea produs. Mi-a dat curaj sa studiez si listele de ingrediente ale celorlalte produse ale acestui brand. Daca se situeaza la acelasi nivel, cred ca ne putem mandri si noi romanii cu niste produse cosmetice in care sa avem incredere. Dar ma intereseaza si parerea ta

    • Simona,
      Daca ai gasit toate ingredientele in dictionar si in afara de parfum nu era nimic iritant (la mijlocul listei de ingrediente, daca e listat inainte de conservanti, concentratia e cam mare) atunci e ok. Dar nu te entuziasma prea devreme, demachiantele sunt produse banale cu formule simple si ingrediente comune si ieftine – valabil pentru toate produsele de curatat tenul.
      Verifica hidratare, protectie solara, tonifiere – aici e adevarata chimie 🙂

      • Corina,
        Am si spus ca voi verifica si celelate produse. De entuziasmat m-a entuzismat ideea ca pot cumpara un produs f bun la nici 15 lei, fara a fi nevoie sa dau de cinci si chiar zece ori mai mult pe un produs la fel de banal – cum ii zici – doar pentru ca poarta numele unui brand celebru.

          • Buna Corina,

            Sunt convinsa ca sunt. Tocmai de aceea e foarte important sa avem in vedere si comparatia de pret pe langa analiza chimica a produsului. Apropo de asta, intre timp am mai analizat, folosindu-ma tot de dictionarul Paulei, si alte produse Elmiplant. Sunt cateva pe care le-as arunca direct la cos, insa altele sunt extraordinar de bine formulate. Sub rezerva de a mai arunca inca odata un ochi pe lista de ingrediente, crema hidratanta din gama verde (cea din care face parte si demachiantul mai sus pomenit) pare fara cusur.

    • Simona,
      Stiam eu 🙂 Deci practic toate ingredientele benefice pe care le-ar putea contine crema sunt distruse in prezenta aerului si luminii, plus ca nu e igienic sa bagi degetele in borcan, indiferent cat de bine te-ai spalat pe maini inainte de aplicare.
      Cauta in continuare, o sa gasesti si bun si ieftin, dar crema bine formulata, cu ingrediente necesare sanatatii pielii, la 20-30 Ron, nu o sa gasesti, din pacate.

  • Nu stiu de unde deductia ca ma incapatanez sa gasesc crema perfecta la 20-30 de lei. E usor cinica interpretarea ta si, pe deasupra, nebazata. Intamplarea face ca demachiantul cu pricina sa se situeze in aceasta zona. Cu toate astea nu e nimic condamnabil in a cauta (chiar cu indarjire) produse de calitate la preturi suportabile. Sunt convinsa ca numai cine nu munceste din greu pentru banul lui nu o face.
    Desi te respect pentru cantitatea de informatie dobandita (lucru pentru care o sa-ti ascult intotdeauna cu atentie opiniile), nu a reusit nimeni sa ma convinga sa vorbesc despre un produs cosmetic ambalat in borcan in termeni extremisti de genul ”toate ingredientele sunt distruse”. Nu toate. Unele, la aer, altele, la lumina puternica, altele la nimic. E foarte important sa precizam ca aceasta sensibilitate o au in special produsele de provenienta naturala. Nu cele chimice, de sinteza, de care facem vorbire cel mai adesea, si pe care producatorii (inclusiv Paula) vor musai ca noi sa le punem in banca celor naturale care sunt cu adevarat sensibile la factori ca cei enumerati mai sus.
    Iar despre lipsa de igiena pe care o presupune bagatul degetului in borcan in conditiile in care e indiferent cat de bine te-ai spalat (inteleg ca prin spalare ne gandim cu totii la apa si sapun, in mod corect folosite), da-mi voie sa ma amuz. E exagerat! Cu totii ne intindem crema pe fata cu degetele. Iar cine nu ia in calcul o rezonabila igiena, prin metode de bun-simt, va suporta consecintele indiferent cat de opac sau de inchis e recipientul in care ii zac cremele.
    Cred ca problema borcanelor (admit, nu transparente, just in case) este la fel de deschisa dezbaterilor precum cea a conservantilor, parabenilor, amelioratorilor etc. Pentru toate sunt pareri pro si contra. Din pacate suntem cu totii prinsi in capcana intereselor diferitor producatori. Inclusiv ale Paulei.
    Eu, de exemplu, pe baza unor opinii excelent argumentate, in care logica si instinctul sunt primele antrenate, am serioase rezerve asupra inofensivitatii parabenilor/conservantilor etc.
    Ma rog, nu e locul potrivit pentru asemenea dezbateri asa ca o sa abandonez subiectul de dragul tonului pe care l-ai imprimat acestui blog. Pe care il admir sincer.
    Si pentru ca sunt sigura ca iti plac provocarile din domeniu, te invit sa parcurgem impreuna lista de ingrediente a Elmiplantului. S-ar putea sa avem amandoua surprize, chiar placute. Eu am descoperit cateva, dar nu le mai mentionez aici.
    A se intelege ca nu reprezint sub nicio forma aceasta companie (se poarta asemenea mesaje sub acoperire). Nu i-am folosit niciodata produsele (cred, totusi, ca am luat o crema candva). Identitatea mea este una asumata, ma poti vedea in lista ta de fb.
    De altfel, nu ma deranjeaza nici macar sa nu publici acest comentariu.

    • Simona,
      Cred ca m-ai inteles gresit si imi cer scuze pentru asta. Nu presupun ca te incapatanezi sa gasesti crema perfecta cu 20-30 de lei, sugerez doar ca nu vei gasi o crema cu adevarat buna in gama 20-30 lei (banuiesc ca asta e pretul cremei Elmiplant). Si nu vei gasi pentru ca ingredientele gen antioxidanti, retinoizi, etc sunt scumpi. Demachiantele sunt demachiante, asa cum am spus din primul comentariu exista multe ieftine si bune, dar cremele sunt cu totul altceva. Bineinteles ca nu e nimic in neregula in a cauta, chiar te rog daca in cautarile tale vei descoperi un produs bine formulat la un pret excelent sa ne spui despre el, eu am multe recomandari de produse ieftine si bune pe blog.
      Despre ambalarea in borcane putem vorbi o saptamana (la fel despre parabeni & CO) dupa cum bine spui, totusi, eu am afirmat ca ‘toate ingredientele benefice pe care le-ar putea contine crema sunt distruse in prezenta aerului si luminii, plus ca nu e igienic sa bagi degetele in borcan, indiferent cat de bine te-ai spalat pe maini inainte de aplicare.’ Nu am spus ca toate sunt distruse ci ca cele benefice si daca imi dai voie te contrazic pentru ca majoritatea ingredientelor chimice (nu doar naturale) gen antioxidanti sau retinoizi se distrug in prezenta luminii si a aerului. Retinolul dintr-un produs borcan e pus degeaba. Iar cand spuneam ca nu e igienic ma refeream la contaminarea produsului nu ma refeream la aplicarea produsului pe ten cu degetele. In fine, eu zic ca ar trebui sa inchidem subiectul pana nu ne apuca batranetea discutand despre borcane.
      Iti accept cu placere invitatia de a parcurge lista de ingrediente a produsului si de a face o mica analiza impreuna.
      Nu m-am gandit nicioadata ca reprezinti Elmiplant, desi da, se poarta mesaje sub acoperire, doar ca dupa ce am citit peste 10.000 de comentarii pe blog imi dau seama foarte repede daca e vorba de reclama sau nu.



Te rog să citești cu atenție articolele de pe acest blog și comentariile (folosește motorul de căutare din partea dreapta, sus), pentru majoritatea întrebărilor tale există deja un răspuns scris. Te rog să îmi scrii așa cum ți-ai scrie ție (reclamele, sfaturile impertinente și altele de genul nu vor fi aprobate).

Comentariul tău va fi aprobat atunci când voi avea răspunsul potrivit întrebării tale și timpul necesar pentru a-l scrie. Din lipsa de timp nu voi răspunde întrebărilor care cer analiza listei de ingrediente a produselor cosmetice.

Pentru recomandări și întrebări despre produsele Paula's Choice te rog scrie mail la info@paulaschoice.ro.

Mulțumesc pentru înțelegere. Multă sănătate!

Scrie un comentariu

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.