Protecție solară vara – Produse recomandate pentru ten și corp

Alegerea produselor cu protecție solară este de cele mai multe ori dificilă, mai ales daca ai nevoie de produse cu filtre minerale care au de cele mai multe ori textură greu de aplicat pe piele și aspect final albicios.

În zilele lungi de vară când petrecem mult timp în aer liber reaplicarea protecției solare o dată la 2 ore este obligatorie pentru a ne proteja. Deși atunci când petrecem o zi la birou, un produs cu SPF 30 aplicat corect protejează pielea întreaga zi, atunci când petrecem mai mult de 2-3 ore (în total) expuși luminii solare este necesar să reaplicăm SPF.

Dacă perspirăm abundent sau când înotăm este necesară protecția solară rezistentă la apă (water resistant) care rămâne pe piele și ne protejează timp de 40 de minute de la aplicare, cel puțin în teorie. Este mai bine să reaplici SPF-ul înainte de expirarea celor 40 de minute și nu uita că protecția scade treptat, nu scade brusc.

Cel mai sensibil din familia mea este copilul, el poartă la mare tricou cu UV cu guler înalt, în acest fel este protejat cel mai eficient. După 25 de minute de înot îl scot din apă, îl usuc bine, reaplic protecție solară – în acest fel la sfârșitul vacanței de vară pielea lui este foarte puțin colorată (nu există produs care să asigure protecție completă), dar nu este bronzat și nu a suferit iritații sau roșeață din cauza soarelui.

protectie solara vara

Protecție solară minerală vs. protecție solară sintetică și Totul despre protecția solară și produsele cu SPF sunt articole ce cuprind informații despre SPF – de ce, cum, când și cu ce ne protejăm de radiațiile solare în funcție de vârstă, tipuri de produse etc.

Agită recipientul produsului cu protecție solară înainte de a-l folosi, în special dacă conține filtre minerale.

În zilele călduroase, când purtăm îmbrăcăminte de vară, este necesar să protejăm toate zonele de piele expuse la lumina solară, nu doar fața. Cele mai expuse la radiațiile solare sunt:

  • tenul, buzele, mâinile, gâtul și urechile – expuse tot timpul anului
  • decolteul, brațele, umerii, picioarele – în zilele de vară
  • restul corpului – la mare etc

Pentru mine și familia mea protecția solară pe timpul verii necesită atenție deosebită. Soțul și fiul meu au pielea albă, sensibilă și cu efelide (pistrui). Fiecare dintre noi are nevoie speciale și preferă un anumit tip de textură sau filtre solare, mai jos veți găsi recomandări din produsele încercate în ultimii ani.

Produsele cu protecție solară te protejează corect doar timp de 12 luni de la deschidere. Aruncă produsele cu protecție solară deschise de mai mult de 12 luni.

În general, criteriile după care aleg un produs cu SPF pentru aplicare (și reaplicare) pe ten și corp, în timpul verii, sunt următoarele:

  • Protecție solară ridicată – SPF 50, cu mici excepții
  • Formule fără parfum, alcool sau iritanți – verifică lista de ingrediente a fiecărui produs achiziționat
  • Texturi lejere care se aplică cu ușurință pe zone extinse de piele și care nu blochează porii – eu am ten mixt/gras, copilul și soțul au ten normal
  • Cât mai multe ingrediente reparatoare și antioxidanți în formulă
  • Produse în recipiente mai mari (150 – 250 ml) sau în recipiente mici (15 – 30 ml) pentru călătorie
  • Produse cu filtre minerale – pentru reaplicare produsele cu filtrele minerale sunt ideale deoarece oferă protecție din prima secundă de la aplicare spre deosebire de filtrele sintetice care trebuiesc aplicare cu 20 de minute înainte de expunere la radiațiile solare.

Expunerea la radiațiile solare se întamplă din primul minut în care suntem expuși la lumina zilei. Filtrele minerale au avantajul de a fi potrivite pielii sensibile și intolerante.

Eu nu am bună toleranță la filtrele sintetice pe ten, iar pentru fiul meu de 8 ani aleg tot filtre minerale. Produsele minerale cu SPF pot fi aplicate chiar și pe pielea bebelușilor (după 6 luni) și pot fi aplicate în jurul ochilor și pe pleoape.

Nu uita, ridurile sunt cauzate de radiațiile solare!

De asemenea filtrele minerale (sau o combinație de filtre minerale și sintetice) sunt mai potrivite pentru a proteja pielea dacă ai pete cauzate de soare și pistrui.

Produse cu protecție solară cu pulverizator 

Prefer acest tip de produse pentru o aplicare rapidă pe zone extinse de piele. Pentru brațe sau zone mai restrânse prefer să pulverizez în palmă și apoi să aplic pe piele. Le folosesc vara, în special la mare și în zilele când petrecem multe ore în aer liber.

BabyGanics Mineral Sunscreen Spray SPF 50BabyGanics, Mineral-Based Sunscreen Spray SPF50+ (177 ml) 

Protecție solară cu filtre minerale și sintetice, cu textură de loțiune albă, water resistant. Se întinde mai bine dacă pulverizez mai întâi în palmă și apoi aplic pe piele.

Îl folosim cel mai des la mare, pe corp și pe față (eu și copilul nu aplicăm pe față acest produs). Potrivit tenului normal și uscat – dacă dorești să aplici pe ten. Îl aplic zonele de piele expuse (brațe, gât, urechi și picioare), pentru copil, în zilele de vară când petrece mai tot timpul în aer liber.

Am și BabyGanics, Mineral-Based Sunscreen SPF 50+ (177 ml), în recipient tub, dar textura este mai consistentă și este mai dificil de aplicat, nu este potrivită pentru familia mea.

Filtre minerale: Zinc oxide 11.2% (non nano)
Filtre sintetice: Octinoxate 7.5%, Octisalate 5.0%

Ingrediente: Water, caprylic/capric triglyceride, glycerin, aloe barbadensis leaf juice, vp/hexadecene copolymer, glyceryl stearate, hexaglyceryl polyricinoleate, polysorbate 80, phenethyl alcohol, glyceryl stearate, hexaglyceryl polyricinoleate, polysorbate 80, phenetyl alcohol, glyceryl caprylate, sodium magnesium silicate, xanthan gum, hydroxyethyl acrylate/sodium acryloyldimethytaurate copolymer, citric acid, squalane, solanum lycopersicum (tomato) seed oil, helianthus annuus (sunflower) seed oil, lecithin, polysorbate 60, vaccinium macrocarpon (cranberry) seed oil, rubus idaeus (raspberry) seed oil, nigella sativa (black cumin) seed oil, sorbitan isostearate.

Goddess Garden Kids Sport Sunscreen SPF 30Goddess Garden, Organics Natural Sunscreen Kids Sport Spray SPF 30  (177 ml) 

Protecție solară cu filtre minerale, cu textură de loțiune albă, water resistant. Se întinde destul de bine, chiar dacă pulverizez direct pe piele. Îl folosim cel mai des la mare, pe corp și pe față (eu nu îl aplic pe față). La fel ca pe cel de sus, în aplic pe pielea copilului vara la joacă.

Chiar dacă are doar SPF 30, este foarte ușor de aplicat pe zone extinse și îl reaplic foarte des la mare. Potrivit tenului normal și uscat – dacă dorești să aplici pe ten.

După înot protecția solară trebuie reaplicată, iar atunci când (copilul de obicei) stăm mult timp în apă sau lângă apă trebuie să reaplicăm o dată la 40 de minute. Filtrele minerale oferă protecție imediat după aplicare, iar la mare sunt ideale.

Filtre minerale: Titanium Dioxide 6.4%, Zinc Oxide 6.0% (non nano)

Ingrediente: Aloe vera, camellia sinensis (green tea), caprylic/capric triglyceride (coconut oil), caprylyl/capryl glucoside, glycerin, glyceryl caprylate, glyceryl stearate, glyceryl stearate citrate, glyceryl undecylenate, helianthus annuus (sunflower) oil, lecithin (sunflower), polyhydroxystearic acid, radish root ferment filtrate, rubus idaeus (red raspberry) seed oil, stearic acid, tocopherol (vitamin E), xanthan gum.

Goddess Garden, Organics Natural Sunscreen Kids Sport SPF 30 (28 g) – formulă identică, în tub fără pulverizator. Folosesc acest produs cu rol de cremă de mâini.

Paula's Choice Suncare SPF 43 Sunscreen SprayPaula’s Choice Sunscreen Spray Broad Spectrum SPF 43

Spray incolor cu protecție solară cu filtre sintetice, textură lichidă, se întinde cu mare ușurință pe piele. Nu este water resistant, nu îl folosesc la mare, dar este perfect pentru protejarea decolteului, brațelor, umerilor etc, în zilele de vară.

Poate fi aplicat chiar și pe ten (ten uscat sau normal), soțul meu îl aplică pe ten în fiecare dimineață, indiferent de anotimp.

Aplic cantitate generoasă pe zonele de piele expuse luminii, dozarea unui SPF lichid este dificilă, e bine să acorzi atenție aplicării. Prefer să pulverizez în palmă și apoi aplic pe piele cu mișcări circulare. Aștept câteva minute înainte de a mă îmbrăca pentru a evita pătarea țesăturilor.

Pentru zilele de vară prefer acest tip de produs lichid incolor pentru că se aplică mult mai ușor comparativ cu loțiunile și nu lasă peliculă albă pe piele.

Filtre sintetice: Octinoxate 7.5%, Octisalate 5%, Oxybenzone 5%, Avobenzone 3%, Octocrylene 2.5%

Ingrediente: Cyclopentasiloxane (hydration), C12-15 Alkyl Benzoate (emollient/texture-enhancing), Octyldodecyl Neopentanoate (emollient), Homosalate (8%, sunscreen), Ethylhexyl Methoxycinnamate (Octinoxate 7.5%, sunscreen), VP/Hexadecene Copolymer (texture-enhancing), Ethylhexyl Salicylate (Octisalate 5%, sunscreen), Benzophenone-3 (Oxybenzone 5%, sunscreen), Butyl Methoxydibenzoylmethane (Avobenzone 3%, sunscreen), Octocrylene (2.5%, sunscreen), Phenyl Trimethicone (hydration), Tocopherol Acetate (vitamin E/antioxidant), Tetrahexyldecyl Ascorbate (vitamin C/antioxidant), Panthenyl Triacetate (emollient).

Produse cu protecție solară cremoase, în ambalaj tub

ThinkBaby Sunscreen SPF 50+Think, Thinkbaby SPF 50+ Sunscreen (89 ml) sau Thinkbaby SPF 50+ Sunscreen (177 ml)

Protecție solară cu filtre minerale, cu textură cremoasă, water resistant. Nu este matifiant și nici foarte uleios, este potrivit tenului normal, uscat și mixt. Lasă o ușoară peliculă albă pe suprafața pielii după aplicare – foarte puțin evidentă comparativ cu alte produse minerale cu SPF 50.

Deși are o concentrație mare de zinc oxide, produsul se întinde destul de bine pe piele și nu lasă peliculă albă evidentă. La mare îl folosim pe ten (mai puțin eu) pentru aplicare și reaplicare, iar în zilele lungi de vară aplic și reaplic pe fața copilului când petrece mai tot timpul afară.

Scurtă paranteză: Pentru a proteja fața copilului aplic în fiecare dimineață Paula’s Choice Calm Moisturizer Mineral SPF 30 pentru ten uscat. Doar vara aplic pe pielea lui produse cu protecție solară SPF 50 rezistente la apă.

Filtre minerale: Zinc Oxide 20% (non-nano)
Ingrediente: purified water, aloe barbadensis leaf juice extract, capric caprylic triglycerides, sorbitan sterate (coconut based), methyl abietate (pine wood resin), vegetable glycerin, cetyl dimethicone, hydrogenated castor oil, magnesium sulfate (epsom salt), sunflower oil, jojoba oil, ascorbic acid (vitamin C), tocopherols (vitamin E), olive oil, raspberry seed oil, cranberry seed oil, hyaluronic acid, glucose oxidase & lactoperoxidase, papaja.

Goddess Garden Mineral Sunscreen Sport SPF 50Goddess Garden, Organic Sport Natural Mineral Sunscreen SPF 50 (170 g)

Protecție solară cu filtre minerale, cu textură cremoasă, water resistant. O altă variantă de SPF 50 cu filtre minerale, o folosim la mare pe ten (mai puțin eu) și corp. Se întinde mai greu decât ThinkBaby și lasă ușoară peliculă albă pe piele.

Filtre minerale: Titanium Dioxide 11.0%, Zinc Oxide 11.25% (non nano)
Ingrediente: Aloe barbadensis leaf juice, aluminum hydroxide, butyrospermum parkii (shea butter), caprylhydroxamic acid, caprylic/capric triglyceride (coconut oil), carthaus tinctorius (safflower) seed oil, glycerin, glyceryl caprylate stearate citrate, helianthus annuus (sunflower) seed oil, polyhydroxystearic acid, sorbitan annuus (sunflower) seed oil, polyhydroxystearic acid, sorbitan oleate, stearic acid, tocopherol (vitamin E), water, xanthan gum

EltaMD UV Pure SPF 47Elta MD UV Pure Broad Spectrum SPF 47 (114 g) 

Protecție solară cu filtre minerale, cu textură cremoasă, water resistant. Aplic acest produs pe față la mare și în fiecare zi de vară. Are textură cremoasă, nu este foarte matifiant și lasă peliculă albă pe suprafața pielii.

În timpul verii, în zilele în care nu petrec mult timp expusă luminii solare aplic un strat generos din Calm Mineral Moisturizer SPF 30 pentru ten mixt/gras pentru a avea o bază matifiantă, apoi aplic Elta MD. În acest fel pelicula albă este mai puțin evidentă.

În zilele de vară, când aplic machiaj (nu folosesc fond de ten), prefer să folosesc protecție solară colorată pentru a uniformiza culoarea pielii. Review-uri pentru produsele cu SPF colorate folosite: aici și aici.

Filtre minerale: Zinc Oxide 10%, Titanium Dioxide 5.5%

Ingrediente: Purified Water, Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Octyldodecyl Neopentanoate, Lauryl PEG-9 Polymethylsiloxyethyl Dimethicone, Dimethicone/PEG-10/15 Crosspolymer, Ascorbyl Palmitate, Potassium Sorbate, Sodium Chloride, Citric Acid, Triethoxycaprylylsilane, Silica

Produse solide pentru protecție solară sub formă de baton (stick)

Am mereu un astfel de produs în geantă, aplic doar pe zone restrânse de piele pentru că ingredientele care solidifică produsele cosmetice pot bloca porii tenului gras. Pentru că ochii mei sunt sensibili la lumină solară puternică și lăcrimează frecvent, protecția solară aplicată în jurul ochilor este îndepărtată de lacrimi, de aceea în zona respectivă au apărut pete solare.

Pentru a preveni apariția petelor trebuie să reaplic protecția solară frecvent, iar de multe ori nu am posibilitatea de a mă spăla pe mâini pentru reaplicare, de aceea SPF-ul sub formă de stick este o variantă ideală. La mare îl folosesc cu același scop și îl aplic frecvent și pe nasul și pomeții copilului.

Soțul meu folosește stick-urile la ski și de fiecare dată când conduce mai mult, aplică pe nas și pomeți, acolo unde se arde cu ușurință.

Stick-urile cu SPF lasă de obicei peliculă albă pe suprafața pielii, mai ales dacă conțin filtre minerale. De multe ori se întind greu pe piele, iar majoritaea conțin ceară sintetică sau naturală.

Aveeno Baby Face Stick SPF 50Aveeno Baby, Natural Protection Face Stick Sunscreen SPF 50 (14 g)

Produs cu protecție solară minerală.

Filtre minerale: Titanium Dioxide (8.09%), Zinc Oxide (6.8%)
Ingrediente: C-12-15 alkyl benzoate, octyldodecyl neopentanoate, dimethicone, paraffin, ozokerite, beeswax, phenyl trimethicone, euphorbia cerifera (candelilla) wax, polyethylene, polyhydroxystearic acid, dipropylene glycol dibenzoate, triethoxycaprylylsilane, PPG-15 stearyl ether benzoate, caprylyl glycol, ethylhexylglycerin, avena sativa (oat) kernel flour, BHT

Think Baby Face Body Stick SPF 50Think, Thinkbaby Sunscreen Stick SPF 30 (18.4 g)

Produs cu protecție solară minerală, conține uleiuri și unturi vegetale reparatoare.

Filtre minerale: Zinc Oxide 20% (non-nano)
Ingrediente: Helianthus annuss (sunflower) seed oil, cocos nucifera (coconut oil), cera alba (beeswax), euphorbia cerifera (candelilla) wax, ricinus communis (castor) oil, copernicia cerifera (carnauba) wax, butyrospermum parkii (shea) butter, Theobroma cacao (cocoa) seed butter, tocopherol, aloe barbadensis (aloe) leaf juice.

Goddess Garden Kids Sport Stick SPF 30Goddess Garden, Organics Natural Sunscreen, Kids Sport Sunscreen Stick SPF 30 (17 g)

Produs cu protecție solară minerală, conține uleiuri și unturi vegetale reparatoare.

Filtre minerale: Titanium Dioxide 4%, Zinc Oxide 9% (non nano)
Ingrediente: Aloe barbadensis leaf extract, butyrospermum parkii (shea butter)*, camelia sinensis (green tea) extract*, canola oil, cocos nucifera (coconut) oil*, helianthus annus (sunflower) seed oil*, helianthus annus (sunflower) wax, hydrogenated jojoba oil, jojoba esters, myrica cerifera (bayberry) fruit wax, prunus armeniaca (apricot) kernel oil*, ricinus communis (castor) seed oil*, rosa canina fruit extract*, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil*, theobroma cacao (cocoa) seed butter*, tocopherol (vitamin E).

Solar Sense Face Lips Stick SPF 50Solar Sense, Clear Zinc Sunscreen Stick Face & Lips SPF 50+ (13 g)

Produs cu protecție solară minerală și sintetică.

Filtre minerale: Zinc Oxide 14.5%
Filtre sintetice: Octisalate 5.0%, Octinoxate 7.5%

Ingrediente: Aloe barbadensis leaf extract, ascorbic acid, C12-15 alkyl benzoate, camellia sinensis leaf extract, copernicia cerifera (carnauba) wax, dimethicone, helianthus annuus (sunflower) seed oil, hydrogenated microcrystalline wax, hydrogenated polyisobutene, octyldodecanol, paraffin, PEG-8 dimethicone, polyethylene, retinyl palmitate, silica, sodium propoxyhydroxypropyl thiosulfate silica, synthetic wax, tocopheryl acetate, triethoxycaprylylsilane.

MyChelle Clear Stick SPF 50MyChelle Dermaceuticals, Sun Shield Clear Stick SPF 50 (15 ml)

Filtre minerale: Zinc Oxide 17%
Ingrediente: Beeswax, bisabolol, butyrospermum parkii (shea butter), calophyllum tacamahaca seed oil, cannabis sativa seed oil, euphorbia cerifera (candelilla) wax, jojoba esters, octyldodecyl olivate, oryza sativa (rice) bran oil, oryzanol, persea gratissima (avocado) oil, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil, theobroma cacao (cocoa) seed butter, tocopherol

Protecție solară pentru buze

Deși produsele în formă de stick pot fi aplicate și pe buze, majoritatea lasă peliculă albă pe suprafața pielii. De aceea prefer să folosesc balsam de buze cu protecție solară. În timpul zilei protecția solară aplicată pe buza superioară este îndepărtată (bem apă, mâncăm), și cea mai simplă metodă de reaplicare frecventă este balsamul de buze.

Pentru că nu își protejează corect pielea de radiațiile solare, multe femei au pete pe buza superioară cauzate de soare, apărute în special în urma epilării cu ceară. Balsamul de buze cu SPF 30 (sau mai mare) este un produs pe care fiecare femeie (și nu numai) ar trebui să îl folosească frecvent.

Paula's Choice Lipscreen SPF 50Paula’s Choice Lipscreen SPF 50

Filtre sintetice: Octisalate 5%, Homosalate 5%, Avobenzone 3%, Octocrylene 2.5%
Ingrediente: Hydrogenated Soybean Oil (antioxidant), Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2 (emollient), Hydrogenated Olive Oil (non-fragrant oil/antioxidant), Polyglyceryl-3 Diisostearate (texture-enhancing), Cera Alba (Beeswax, texture-enhancing), Ozokerite (texture-enhancing), Hydrogenated Jojoba Oil (non-fragrant oil/emollient), Polyethylene (texture-enhancing), Hydrogenated Polycyclopentadiene (texture-enhancing), Cera Microcristallina (Microcrystalline Wax, texture-enhancing), Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter (emollient/antioxidant), Silica (absorbent), Tocopheryl Acetate (vitamin E/antioxidant), Butyrospermum Parkii (Shea) Butter (emollient/antioxidant), Tocopherol (vitamin E/antioxidant), Phytosterols (skin replenishing), Olea Europaea (Olive) Fruit Oil (non-fragrant oil/antioxidant), Hydrogenated Vegetable Oil (emollient), Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax (texture-enhancing), Aqua, Phenoxyethanol (preservative).

Eco Lips Sport SPF 30Eco Lips Inc, Sport Lip Balm SPF 30 (4.25 g)

Filtre sintetice: Octinoxate (7.5%), Octisalate (5%), Oxybenzone (4%), Avobenzone (1%)
Ingrediente: Organic sunflower seed oil, organic beeswax, fair trade certified organic cocoa butter, organic coconut oil, organic vanilla flavor, organic aloe vera leaf extract, vitamin E, organic calendula extract.

Badger Sport Face Stick SPF 35Badger Company, All Season Face Stick Sport Sunscreen, Unscented SPF 35 (18.4 g)

Filtre minerale: Zinc Oxide 22.5% (Non-Nano Uncoated)
Ingrediente: Olea europaea (extra virgin olive) oil, cera alba (beeswax), theobroma cacao (cocoa) butter, butyrospermum parkii (shea) butter, tocopherol (sunflower vitamin E).

Badger Company, Zinc Oxide Sunscreen Cream, SPF 30 Unscented (87 ml) – Potrivită pentru pielea foarte uscată și sensibilă de pe corp, nu este în bază de apă, are textură foarte emolientă.

Filtre minerale:  Zinc Oxide 18.75% (Non-Nano, Uncoated)

Ingrediente: *Helianthus Annus (Sunflower) Seed Oil, *Cera Alba (Beeswax), Tocopherol (Sunflower Vitamin E), *Hippophae Rhamnoides (Seabuckthorn) Fruit Extract.

Alte produse cu SPF care îndeplinesc doar parțial criteriile mele de alegere:

Bioderma Mineral Spray SPF 50 – Produs cu filtre minerale, textură de fluidă. Deși are o formulă fără iritanți, din păcate este foarte uleios și albicios pe pielea mea comparativ cu variantele de mai sus.

Pe corp textura uleioasă nu deranjează atât de mult, însă chiar pe tenul uscat al fiului meu este uleios. Produsul însă este o bună opțiune pentru a te proteja de soare, dacă ți se potrivește textura.

Bioderma ABC Derm SPF 50 – Produs cu filtre minerale, textură consistentă. La fel ca produsul de mai sus, textura cremei este greu de întins pe piele și lasă peliculă foarte albă pe piele.

Alte produse pentru protecție solară

Tot în magazinul online de unde cumpăr majoritatea produselor de mai sus există un produs cu protecție solară cu formulă foarte bună, care merită amintit:

Kiss My Face, Sunscreen Face Factor, Face + Neck, SPF 30 (59 ml) – Potrivită pentru pielea uscată și normală.

Filtre minerale: Zinc Oxide 3%
Filtre sintetice: Octinoxate 7.5%, Octisalate 3%

Ingrediente: Acetyl hexapeptide 8, acrylates copolymer, a-lipoic acid, aloe barbadensis (aloe vera) leaf juice, ascorbyl palmitate, (vitamin C), camellia sinensis (green tea) leaf extract, caprylic/capric triglycerides, carthamus tinctorius (safflower) oleosomes, cetearyl olivate, cetyl alcohol, cucumis sativus (cucumber) fruit extract, dimethicone, ethylhexylglycerin, glycerin, glyceryl stearate SE, glycyrrhiza glabra (licorice) extract, helianthus annuus (sunflower) seed oil, linoleic acid, phenoxyethanol, polysorbate 20, sodium hyaluronate (hyaluronic acid), sodium hydroxide, sorbitan olivate, stearyl alcohol, tocopheryl acetate (vitamin E), water.

Dacă preferi filtrele sintetice există multe variante de produse cu protecție solară în magazine, cu formule fără parfum și alcool, mai jos sunt câteva exemple:

Paula’s Choice Extra Care Non-Greasy SPF 50 (148 ml)

Bioderma Photoderm KID Spumă SPF50+ (tub cu aerosoli 150 ml) și Bioderma Photoderm MAX Spray SPF 50+ (spray 200 ml și 400 ml) 

Avene Lotion for Children SPF 50 (250 ml) și Avene Spray for Children SPF 50 (spray 250 ml)

În articolul despre îngrijirea pielii pentru bebeluși și copii vei găsi și alte produse minerale recomandate, în gramaj mai mic.

În România a existat un produs cu protecție solară ieftin, cu formulă fără iritanți, cu filtre sintetice, ce putea fi aplicat chiar și pe tenul normal sau mixt. Nivea Baby Lotion SPF 50 este un produs cu textură de loțiune, în recipient de 250 ml. Din păcate acest produs (pe care îl vei găsi menționat de multe ori în comentarii și articole) și-a schimbat formula în vara anului 2016 și conține alcool. Din acest motiv nu îl mai recomand.

Din păcate încă nu am găsit un produs cu protecție solară la gramaj mare din categoria produselor mai ieftine (Garnier, Nivea, Ambre Solaire etc) care să nu conțină alcool, parfum sau alți iritanți. Dacă ai găsit un astfel de produs te rog scrie-mi un comentariu cu numele și lista de ingrediente.

Unele din produsele de mai sus se pot achiziționa din magazinul spre care există link-urile produselor. Pentru cumpărături pe iherb citește te rog acest articol.

Nu uita

Pentru a te proteja corect de radiațiile solare trebuie să aplici o cantitate generoasă de protecție solară. 1.25 ml pentru ten și aproape 30 ml pentru întreg corpul.

De asemenea e important să citești cu mare atenție detaliile de aplicare a produselor achiziționate, conțin informații specifice tipului de produs și reamintesc despre aplicare zilnică și reaplicare.

Protecția solară se aplică cu generozitate, nu încerca să economisești produs atunci când aplici, vei face o mare defavoare pielii tale.

Produsele amintite în articolul de mai sus nu conțin parfum, alcool sau iritanți.

26 comentarii

Scrie un comentariu
    • Claudia,
      Jumatate din produsele de mai sus se gasesc in Romania, majoritatea dintre ele sunt sintetice. Din pacate in Romania nu exista SPF 50 mineral cu textura care sa poata fi aplicata pe tenul mixt/gras fara sa lase pelicula alba si nu exista SPF 30-50 mineral cu textura ok si cantitate mare. Insa pentru cine doreste produse cu filtre sintetice exista in articol optiuni din Romania.

      Cu siguranta exista produse cu SPF fara alcool si fara parfum in magazinele din Romania, chiar pe blog vei gasi multe produse recomandate.

  • Buna Corina,

    In articolul tau despre analiza chimica a produselor de protectie solara Bioderma, produsul Photoderm Max SPF 50+ nu il recomandai din cauza prezentei alcoolului. Exista in ambele formule?
    As vrea sa il achizitionez online (pe site este precizata lista de ingrediente si nu apare alcoolul dar nici nu am incredere 100%)…
    Multumesc frumos.

    • Ioana,

      Asa cum spuneam in acel articol in care am facut review-uri, formulele se schimba des si din fericire Bioderma (si altii) are tot mai multe produse fara alcool si parfum. Eu nu am fost in farmacie sa verific lista de ingrediente, dar cu siguranta este formula noua, chiar de anul trecut daca nu ma insel. In general Bioderma are listele de ingrediente actualizate pe site.

  • Salut! Dupa indelungi cautari si incercari soldate cu cosuri(chiar daca am tenul masliniu) m-am oprit la SVR 50+ ultra max ecran. Nu contine alcool si nici parfum/parabeni,nu lasa pelicula alba.

  • Buna! Cautam o crema hidratanta de zi si, intamplator, am dat peste Revitalift Anti-Wrinkle Firming SPF 30. Are ca ingrediente:
    Active: Avobenzone (3%), Homosalate (4.7 %), Octisalate (5%), Octocrylene (7%),
    Other: Water, Isononyl Isononanoate, Glycerin, Dimethicone, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Sucrose Tristearate, Polymethylsilsesquioxane, Polysorbate-61, PEG-12 Dimethicone, Carbomer, Glycine Soja Protein (Soybean), Triethanolamine, Dimethiconol, Sodium Stearoyl Glutamate, Adenosine, Disodium EDTA, Hydrolyzed Elastin, Hydrolyzed Soy Protein, Yeast Extract, Acetyl Trifluoromethylphenyl Valylglycine, Xanthan Gum, Pentylene Glycol, Butylene Glycol, Retinyl Palmitate, Methylparaben, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Ethylparaben, Linalool, Geraniol, Alpha-Isomethyl Ionone, Amyl Cinnamal, Limonene, Citronellol, Butylphenyl Methylpropional, Hexyl Cinnamal, Benzyl Alcohol, Benzyl Benzoate, Benzyl Salicylate, Fragrance, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate.
    Imi poti da un da/nu in legatura cu ea?

  • Buna Corina,

    Spune-mi te rog, cum ti se pare acest produs. Caut de ceva timp o crema, protectie solara pentru baietelul meu de 1.8 luni si pe piata gasesc doar produse ce contin alcool.
    Coco-Caprylate, Titanium Dioxide, Zinc Oxide, Caprylic/Capric Triglyceride, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Stearic Acid, Hydrated Silica, Polyhydroxystearate, Stearic Acid, Hydrogenated Vegetable Oil, Mauritia Flexuosa Fruit Oil, Polyglyceryl-3,Diisostearate, Alumina , Parfum, Glyceryl Dibehenate, Tocopherol, Linelool, Limonene, Coumarin, Geraniol, Cinnemyl Alcohol, Glyceryl Behenate, Tribehenin.
    Sper ca le-am scris bine, scrisul era foarte sters.
    Produsul este de la Anthyllis eco bio cosmesi, SPF 50, zic ei ca ar fi ideal pentru copii, nou nascuti si piele sensibila.
    Multumesc,
    Corina

  • Buna!
    Nu reusesc sa imi dau seama daca gasesc in farmaciile noastre un produs mineral 50+ pentru copii in special. Oare poti sa ma ajuti, te rog ?
    Am incercat sa comand ce ai recomandat tu, dar ajung cam in 2 saptamani. Multumesc frumos!

  • Buna !
    Poate nu ai timp sa-mi raspunzi, dar eu imi incerc norocul..
    Mi-am cumparat pentru ten Cremă protecție solară copii SPF 50 (gandindu-ma ca produsele pentru copii sunt mai putin „agresive”)..
    Imi spui, te rog din suflet, daca este un produs bun?
    Ingrediente/ Ingredients: Aqua, Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol (nano), Decyl Glucoside, Xanthan Gum, Propylene Glycol, Octocrylene, C12-15 Alkyl Benzoate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Acrylates Copolymer, Sodium Laureth Sulfate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Titanium Dioxide (nano), Alumina, Dimethicone, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Theobroma Cacao Seed Butter, Pentylene Glycol, Sodium Stearoyl Glutamate, Ethylhexyl Triazone, SodiumPolyacrylate, Hydrogenated Polydecene, Trideceth-6, Phenoxyethanol, Glyceryl Laurate, Triethanolamine, Plukenetia Volubilis Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Tetrasodium EDTA, Sodium Hydroxide, BHA.

  • Buna,
    Am o nelămurire cu privire la produsul bioderma photoderm max spf50 spray pe care-l mentionai în articol. Pe beautypedia observ la parerea expertului ca ar conține mai mul alcool decat antioxidanti. Același tip de alcohol denat este continut si de Vichy Ideal Soleil spf50 milk (bineinteles nu stiu %). Tinand cont de restul ingredientelor, ar fi o decizie înțeleaptă sa raman la Vichy?
    LAPTE PENTRU FATA SI CORP SPF 50 IDEAL SOLEIL:
    Aqua, Glycerin, Propylene Glycol, Octocrylene, Diisopropyl Sebacate, Ethylhexyl Salicylate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Titanium Dioxide, Isocetyl Stearate, Alcohol Denat., Ethylhexyl Triazone, Aluminium Strach Octenylsuccinate, Stearic Acid, Triethanolamine, Potassium Cetyl Phosphate, Synthetic Wax, Acylates/C10-30 Akyl Acrylate Crosspolymer, Aluminium Hydroxide, BIS-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Caprylyl Glycol, Dimethcone, Disodium EDTA, Glyceryl Stearate, Soybean Oil, Palmitic Acid, PEG-100 Stearate, Phenoxyethanol, Silica, Sodium Hyaluronate, Terephthalylidene, Dicamphor Sulfonic Acid, Tocopherol, Xanthan Gum (Code F.I.L. B43893/1).

    • Liana,
      Atunci cand vrei sa achizitionezi un produs verifica intotdeauna lista de ingrediente. Produsele dermatocosmetice (si nu numai) au formule diferite in Europa comparativ cu formulele vandute in SUA si in plus formulele se schimba mereu. In farmaciile din Romania la data la care am scris articolul produsul nu continea alcool, nici acum nu contine alcool. Aceasta este lista de ingrediente pentru Photoderm Max Spray SPF 50: AQUA/WATER/EAU, DICAPRYLYL CARBONATE, OCTOCRYLENE, METHYLENE BIS-BENZOTRIAZOLYL TETRAMETHYLBUTYLPHENOL, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE, CYCLOPENTASILOXANE, METHYLPROPANEDIOL, ECTOIN, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, DECYL GLUCOSIDE, C20-22 ALKYL PHOSPHATE, C20-22 ALCOHOLS, XANTHAN GUM, PROPYLENE GLYCOL, CITRIC ACID, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, SODIUM HYDROXIDE, MICROCRYSTALLINE CELLULOSE, PENTYLENE GLYCOL, 1,2-HEXANEDIOL, CAPRYLYL GLYCOL, CELLULOSE GUM, DISODIUM EDTA.

  • Buna, ce parere ai despre Cien Kids spray SPF 50?
    Ingredients:Aqua, octocrylene, alcohol, C12-15 alkyl benzoates, glycerol, butyl methoxydibenzoylmethanes, ethylhexyl salicylates, diethylamino hydroxybenzoyl hexyl benzoates, phenylbenzimidazoles sulfonic acid, propylheptyl caprylates, diethylhexyl butamido triazone, vp / hexadecene copolymer, bis-ethylhexyloxyphenone methoxyphernyl triazines, triacontanyl pvp, sodium hydroxide, tocopheryl acetate, microcrystalline cellulose, acrylate copolymer, acrylates / C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, caprylyl glycol, ethylhexylglycerol, galactoarabinan, disodium edta, cellulose gum, tocopherol.

  • Salut! Va multumesc mult pentru toata informatia prețioasa cu care va împărtășiți! Am o întrebare in legătura cu Elta MD SPF 47 am procurat-o pentru mine pentru vara aceasta. Pot sa al folosesc și pentru băiețelul meu de 4 ani?

    • Da, orice SPF mineral poate fi aplicat pe pielea copilului de 4 ani (bineinteles formulele fara parfum si alcool sunt de preferat). Am folosit si eu produsulele minerale necolorate de la Elta pe pielea fiului meu.

  • Inteleg ca si copilului aplici zilnic SPF (macar pe fata), de la ce varsta? Seara trebuie spalata zona pe care s-a aplicat cu gel de dus cu SLS ca sa se curete factorul de protectie?

    • Rakira, poti citi despre ingrijirea pielii bebelusilor aici: https://www.pasagera.ro/ingrijirea-pielii-bebelusilor.html. Nu este nevoie de sulfati pentru a indeparta protectia solara, eu nu folosesc produse de curatare cu sulfati de cativa ani, rareori ma spal cu un cleanser pentru ten acneic, cu acid salicilic si Sodium Laureth Sulfate pentru curatare in profunzime. Poti folosi un cleanser fara sulfati, poti sa il aplici pe un prosop moale, ud si sa te speli cu el pe ten, daca simti ca ai nevoie de curatare in profunzime. Poti chiar folosi o solutie micelara si apoi produsul de curatare (double cleansing). Vezi si articolul despre curatarea tenului.



Te rog să citești cu atenție articolele de pe acest blog și comentariile (folosește motorul de căutare din partea dreapta, sus), pentru majoritatea întrebărilor tale există deja un răspuns scris. Te rog să îmi scrii așa cum ți-ai scrie ție (reclamele, sfaturile impertinente și altele de genul nu vor fi aprobate).

Comentariul tău va fi aprobat atunci când voi avea răspunsul potrivit întrebării tale și timpul necesar pentru a-l scrie. Din lipsa de timp nu voi răspunde întrebărilor care cer analiza listei de ingrediente a produselor cosmetice.

Pentru recomandări și întrebări despre produsele Paula's Choice te rog scrie mail la info@paulaschoice.ro.

Mulțumesc pentru înțelegere. Multă sănătate!

Scrie un comentariu

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.