Arhiva 16 martie 2018

1
Ulei hidrofil pentru curățarea și demachierea pielii

Ulei hidrofil pentru curățarea și demachierea pielii

Diana m-a întrebat despre uleiul hidrofil într-un comentariu. Înțeleg confuzia în legătură cu acest tip de produs și am răspuns în articolul de jos celor mai frecvente întrebări asociate cu uleiurile hidrofile.

Am auzit despre uleiul hidrofil, am încercat să mă informez ce reprezintă și dacă este sigur pentru a fi aplicat pe față, dar nu m-am lamurit. Ți-aș fi recunoscătoare daca mi-ai spune ce reprezintă acest ulei.Diana

Ce este un ulei hidrofil?

În contextul unui produs cosmetic, termenul hidrofil înseamnă solubil în apă. Uleiurile hidrofile sunt acele produse cosmetice care au în compoziție emulgatori și unul sau mai multe uleiuri vegetale (și/sau uleiuri sintetice, și/sau substanțe naturale sau sintetice uleioase). Uleiurile pentru curățarea pielii formulate pentru a fi solubile în apă se îndepărtează de pe piele cu apă.

Emulgatorii (emulsifianții) sunt substanțe care au proprietatea de a amesteca lichidele inmiscibile (care se separă), în cazul nostru apa și uleiurile/substanțele uleioase, rezultatul fiind o compoziție omogenă.

ulei hidrofil demachiere

La contactul cu apa, uleiul formează o emulsie lăptoasă care se poate îndepărta de pe piele prin clătire cu apă. În imagine este un ulei hidrofil amestecat cu apă, rezultatul fiind emulsia lăptoasă.

Citește mai departe

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.