Arhiva 4 iunie 2015

1
Protecție solară naturală hand made/ home made

Protecție solară naturală hand made/ home made

Am primit un comentariu de curând la care am răspuns mai jos, textul scris de cititoare este înclinat și albastru.

Ce părere ai despre produsele de protecție solară handmade? Știu că ai scris un articol despre produsele hand made în general, despre cât de greu este să formulezi un produs, dar cred că la produsele cu spf este și mai complicat, având în vedere testele care se fac pentru determinarea nivelului de protecție.

Ai dreptate, pentru a obține un produs care asigură protecție solară sunt necesare anumite teste care se pot realiza doar în laboratoare. Protecție solară hand made nu există (nu este posibil să obținem acest produs acasă), iar orice persoană care face un produs acasă și îl etichetează pentru protecție solară, fără a-l fi testat în laborator și fără a obține factorul SPF emis de acest laborator este o persoană inconștientă care se joacă cu sănătatea oamenilor, ceea ce pentru mine este foarte grav. Da, pot să adaug într-un produs natural unul sau chiar ambele filtre minerale (respectiv titanium dioxide și zinc oxide), dar asta nu înseamnă că voi obține o protecție solară eficientă.

Așa cum spuneam și în articolul despre produsele home made în general, cunoștințele de chimie cosmetică sunt obligatorii înainte de a avea pretenția că putem face un produs cosmetic, iar înainte de a avea pretenția că putem vinde un produs cosmetic este necesar să obținem anumite avize de punere pe piață, avize care de fapt atestă faptul că produsul meu este sigur pentru a fi pus pe piele, avize obținute în urma testării și aprobării din partea unor instituții acreditate.

Citește mai departe

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.