Arhiva mai 2013

1
Workshop București – Anunț locații
2
Ce informații găsim pe eticheta produselor cosmetice
3
Workshop-uri în Bucuresti – Anunțuri importante!
4
Sfaturi de aplicare a produselor protecție solară
5
Workshop-uri în București – Întâlnire cu Pasagera
6
Tipuri de cicatrici
7
Paula’s Choice Clinical Scar Reducing Serum
8
Rutina de îngrijire a tenului meu – primăvara/vara 2013

Workshop București – Anunț locații

Dragi cititoare,

Locațiile pentru workshop-uri sunt următoarele:

1. Vineri, 31 mai, ora 17 – Bistro MIM din incinta Hotel Reginetta, str. Vasile Lascar 98.

(Cafeneaua Readers a anunțat imposibilitatea onorării rezervării anterioare, întâlnirea s-a mutat Bistro MIM).

2. Sâmbată, 1 iunie, ora 15 – Bistro MIM din incinta Hotel Reginetta, str. Vasile Lascar 98.

3. Duminică, 2 iunie, ora 14 – Bistro MIM din incinta Hotel Reginetta, str. Vasile Lascar 98

Dacă doriți să achizitionați produse Paula’s Choice fără să participați la întâlniri vă rog să veniți cu o oră înainte de eveniment.

Pentru cine dorește să participe, dar încă nu și-a anunțat intenția, mai sunt câteva locuri disponibile la fiecare workshop, nu e nevoie de confirmare de participare.

Pentru participante: vă rog să ajungeți la locație cu 5-10 minute înainte de începerea workshop-ului. Vă mulțumesc pentru înțelegere.

Vă aștept cu drag!

Harta pentru Bistro MIM, dați click pe imagine pentru a o mări.

 harta-MIM

Ce informații găsim pe eticheta produselor cosmetice

Produsele cosmetice trebuiesc etichetate conform legislației Europene în vigoare astfel:

1. Pe ambalaj trebuie specificat în clar numele produsului, țara în care produsul este fabricat și numele/denumirea comercială a persoanei importatoare a produsului în cazul în care produsul nu este fabricat în Comunitatea Europeană. De asemenea adresa importatorului în Comunitate trebuie specificată pe ambalaj și/sau etichetă. Se acceptă abrevieri.

2. Conținutul nominal al produsului, exprimat în greutate sau volum. Exemplu: X ml. (Pe ambalaj sau etichetă).

3. Data de minimă durabilitate, mai precis data până la care produsul cosmetic, depozitat în condiții adecvate, îndeplinește funcția sa inițială. Această dată este necesar a se înscrie în clar, doar în cazul produselor cosmetice cu o durabilitate mai mică de 30 de luni.

4. În cazul în care valabilitatea produselor cosmetice este mai mare de 30 de luni, se indică pe ambalaj durata de folosire a produsului, în număr de luni, înscris într-o simbol reprezentat de o cutiuță cu capac deschis.

5. Precauții speciale care trebuiesc respectate la utilizare.

6. Numărul de lot al produsului (pe ambalaj sau etichetă).

7. Funcția produsului, în cazul în care acest lucru nu reiese din numele sau descrierea sa.

8. Lista ingredientelor precedată de cuvântul ingrediente.

9. Pe ambalaj/etichetă se pot specifica orice informații generale, necesare cumpărătorului. Ex: Nu conține coloranți!

10. În cazul în care, din motive practice, este imposibilă specificarea pe etichetă a informațiilor menționate mai sus, se poate pune la dispoziție un fluturaș sau un card care să le conțină. Existența fluturașului sau cardului este clar specificată pe ambalaj prin folosirea unui simbol de carte deschisă sau printr-o indicație abreviată.

Citește mai departe

Workshop-uri în Bucuresti – Anunțuri importante!

Dragi cititoare,

Vă mulțumesc pentru înscrierile voastre la workshop-urile din 31 mai, 1 și 2 iunie. Doresc să fac câteva anunțuri importante.

1. În urmă cu 24 de ore am aflat că FORMULARUL DE CONTACT NU FUNCȚIONEAZĂ! În cazul în care v-ați înscris prin formularul de contact sau în cazul în care v-ați înscris prin orice altă metodă și încă nu ați primit mail de confirmare vă rog să scrieți comentariu mai jos. Îmi cer scuze de acest inconvenient.

2. În cazul în care doriți să participați, dar bugetul vostru pentru nu include taxa de rezervare (care va fi returnată integral) vă rog să îmi scrieți, voi face tot posibilul că oricine își dorește să poată participa.

3. Locația pentru workshop-ul despre acnee de vineri, 31 mai, ora 17 a fost stabilită la Readers Cafe, în Dorobanților.

(Cafeneaua Readers a anunțat imposibilitatea onorării rezervării anterioare, întâlnirea s-a mutat Bistro MIM).

Mai sunt 20 de locuri disponibile!

Citește mai departe

Sfaturi de aplicare a produselor protecție solară

protectie solara

Pentru ca un produs destinat protecției solare să protejeze cu adevărat de soare este extrem de important să conțină ingredientele necesare protecției de întreaga gamă UV și să fie aplicat corect.

 Ce înseamnă aplicare corectă?

1. Produsele protecție solară trebuiesc aplicate cu 20 de minute înainte de a ne expune la radiațiile solare, practic cu 20 de minute înainte de a ieși din casă. Produsele cu SPF mineral (bazate pe titanium dioxide și zinc oxide) pot fi aplicate cu câteva minute înainte de expunerea la radiațiile solare.

2. Produsul pentru protecția solară se aplică ultimul în rutina de îngrijire a tenului. După câteva minute de la aplicarea lui se pot folosi produse de machiaj, dacă este cazul. Prin produse de machiaj mă refer la fond de ten, pudră, fard, etc.

3. Produsul protecție solară se aplică în cantitate generoasă! Cantitate generoasă înseamnă 1.25ml pentru aplicare pe ten (1/4 lingurița de ceai). 1.25 ml înseamnă o cantitate aproximativ egală cu o migdală mare. În cazul în care aplicați o cantitate mai mică sunteți protejați de soare mai puțin decât numărul SPF înscris pe ambalajul produsului.

4. Produsul protecție solară se aplică cu mișcări de netezire, din centrul feței spre linia părului, iar pe corp cu aceleași mișcări de netezire. Mișcările circulare nu sunt ideale pentru aplicarea produselor cosmetice.

Citește mai departe

Workshop-uri în București – Întâlnire cu Pasagera

În lunile mai/iunie voi fi prezentă în București pentru a susține 3 workshop-uri diferite pe tema îngrijirii pielii.

1. Vineri, 31 mai, ora 17 – Am acnee, cum procedez?

Programul workshop-ului, pe scurt:

A. Prezentarea funcționalității pielii, pe scurt, în special prezentarea rutinei zilnice de îngrijire și executarea pașilor necesari îngrijirii pielii in cazul tenului acneic sau cu tendințe acneice. Prezentarea tratamentelor posibile pentru acnee, pete si cicatrici post acneice.

B. Construirea rutinei zilnice de îngrijire pentru oricine dorește, în limita timpului disponibil.

C. Pasagera vă răspunde la întrebări.

D. Prezentarea produselor Paula’s Choice și soluțiile oferite de această gamă de produse, pentru tenul acneic sau cu tendințe acneice.

2. Sâmbata, 1 iunie, ora 15 – Îngrijirea tenului – Junior

Programul workshop-ului, pe scurt:

A. Prezentarea funcționalității pielii,  în special prezentarea rutinei zilnice de îngrijire și executarea pașilor necesari îngrijirii pielii.

B. Construirea rutinei zilnice de îngrijire a tenului pentru oricine dorește, în limita timpului disponibil.

C. Pasagera vă răspunde la întrebări.

D. Prezentarea produselor Paula’s Choice și soluțiile oferite de această gamă de produse, pentru îngrijirea tenului.

E. Invitați surpriză!

Citește mai departe

Tipuri de cicatrici

Cicatrizarea este un proces natural care face parte din vindecarea a unei răni. Aspectul cicatricei și tratamentul rănii până la cicatrizare depinde de foarte mulți factori.

După lezarea țesutului, pielea suferă o mulțime de transformări, iar în final se formează cicatricea.

Primele 6 luni după lezarea țesutului sunt considerate perioada metabolică activă a cicatricei și este esențială o îngrijire corectă a leziunii deoarece această etapă influențează extrem cicatricea finală.

După cele 6 luni pielea trece printr-un proces lent de vindecare care poate dura până la doi ani. După doi ani o cicatrice se poate considera matură, iar efectele produselor cosmetice asupra cicatricilor mature sunt limitate.

Ameliorarea aspectului cicatrizat al pielii este posibilă, dar în cazul cicatricilor atrofice există rezultate limitate, chiar și în urma procedurilor complexe.

Cum ajutăm pielea după lezarea țesutului

Încercați pe cât posibil să evitați expunerea la radiațiile solare, dacă este posibil bandajați rana, dacă nu, aplicați protecție solară. Expunerea la soare poate duce la cicatrici inestestice.

Îngrijiți rana corespunzător, curățați-o cu un produs de curățare extrem de blând, aplicați bandaj. Izolarea rănii de mediul exterior ajută pielea să se vindece mai repede. După ce s-a format crusta pe țesutul lezat puteți aplica cremă hidratantă, cu textură lejeră sau un produs tratament. NU RUPEȚI CRUSTA RĂNILOR!

Citește mai departe

Paula’s Choice Clinical Scar Reducing Serum

Clinical Scar Reducing SerumIngrediente: Cyclopentasiloxane (silicone slip agent/healing agents), Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Dimethicone (silicone slip agent), Silica (thickener), Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil (non-fragrant plant oil), Petrolatum (emollient/skin protectant/healing agent), Ascorbic Acid (vitamin C/antioxidants), Quercetin (antioxidant), Tetrahexyldecyl Ascorbate, Alpha-Glucan Oligosaccharide (water-binding/repairing agent), Calendula Officinalis Flower Extract (soothing plant extract/antioxidant), Hypericum Perforatum Flower Extract (antibacterial/soothing plant extract), Tocopherol (vitamin E/antioxidant), Sodium Hyaluronate (skin-repairing ingredient)

Serul Clinical Scar Reducing este destinat ameliorării roșeții și inflamării rezultate în urma lezării țesutului cutanat, ameliorării cicatricilor vechi cauzate de răni, tăieturi, intervenții chirurgicale, arsuri, etc și prevenirea apariției cicatricilor inestetice rezultate în urma lezării țesutului cutanat cauzate de răni, tăieturi, intervenții chirurgicale, arsuri, etc. Îmbunătățește textura și culoarea pielii pe zonele tratate. Îmbunătățește aspectul cicatricilor cheloide, dar nu le vindecă.

Poate fi aplicat pe răni imediat după ce s-a format crustă. Nu se aplică pe răni deschise. În cazul rănilor suturate se poate aplică serul după îndepărtarea firelor de sutură.

Citește mai departe

Rutina de îngrijire a tenului meu – primăvara/vara 2013

Tenul meu este mixt, cu usor exces de sebum in zona T. Rutina mea de îngrijire zilnică a tenului urmată în această toamnă și iarnă este prezentată mai jos. Paula’s Choice a deschis magazin online în România în 2013.

Dimineața

Îmi curăț tenul cu un produs solubil în apă Resist Optimal Results Hydrating Cleanser, tamponez ușor pielea cu un prosop curat pentru a o usca. Aplic Paula’s Choice Skin Balancing Pore-Reducing Toner pentru hidratare ușoară. Aștept 5 minute pentru ca tonerul să se absoarbă în piele. Aplic Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant (mai puțin sâmbătă și duminică dimineața).

Aștept 5 minute pentru ca exfoliantul să se absoarbă în piele. Aplic Paula’s Choice RESIST Ultra Light Super Antioxidant Concentrate Serum, aștept 2-3 minute apoi aplic protecția solară.

Pentru a mă proteja de soare folosesc Paula’s Choice Barely There Sheer Matte Tint SPF 30 sau RESIST Ultimate Anti-Aging Hand Cream SPF 30 + Antioxidants. Din luna iunie voi introduce un produs mineral SPF 50, voi povesti despre el pe blog.

Dacă nu am timp să mă machiez aplic doar o pudră cu SPF 50, dacă am timp încep cu machiajul ochilor și apoi cu un strat foarte subțire de fond de ten (doar dacă nu am aplicat SPF colorat).

Seara

Citește mai departe

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.