Arhiva 29 mai 2012

1
Rutina de îngrijire a tenului în diminețile în care faceți sport

Rutina de îngrijire a tenului în diminețile în care faceți sport

Multe dintre voi probabil mergeți la sală sau practicați un sport dimineața și probabil v-ați întrebat cum ar trebui să vă îngrijiți tenul înainte de a pleca de acasă ținând cont de faptul că atunci când vă întoarceți de la sală TREBUIE să vă curățați tenul.
În diminețile în care mă duc la sală eu aplic protecție solară pe ten (cu 20 de minute înainte de a ieși din casă) folosind un produs (very) water resistant cu SPF peste 40 în timpul verii și SPF peste 20 în zilele fără soare sau iarna. Conduc spre sală 15 minute, stau la sală aproximativ o oră și jumătate, conduc înapoi spre casă 15 minute.
Când ajung acasă îmi încep rutina de îngrijire a tenului: curățare cu un produs solubil în apă, toner, BHA 2%, protecție solară.
Indiferent dacă am aplicat seara un retinoid sau un acid exfoliant, produsul cu SPF pe care îl aplic dimineața mă protejează de soare în timpul în care tenul meu este expus soarelui și evit astfel curățarea tenului de 3 ori pe zi care nu este benefică pielii.
Nu este greșit să aplicați SPF dimineața chiar dacă nu ați curățat tenul în prealabil, este chiar foarte important să vă protejați de soare indiferent cât de puțin timp vă expuneți soarelui în drumul spre sală sau chiar în sală (sala unde merg eu are ferestre mari și este însorită dimineața).

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.