Arhiva 14 martie 2011

1
Zone hiper pigmentate – Pete pe ten
2
Ingredientele produselor cosmetice
3
Masca cu aspirină pentru acnee, rozacee și iritații

Zone hiper pigmentate – Pete pe ten

Petele maro prezente pe piele se numesc zone hiper pigmentate, cloasmă (mască de graviditate) sau melasmă şi apar din diverse motive. Zonele de piele hiper pigmentată sunt repercursiune a radiaţiilor solare şi sunt denumite pete de soare, pete de ficat sau pete de bătrâneţe. Ficatul nu are nimic de a face cu aceste pete, de cele mai multe ori ele sunt rezultatul expunerii pielii neprotejate la soare. Alte cauze ale petelor pot fi anticoncepţionalele, sarcina sau tratamentele cu estrogen, iar în aceste cazuri petele sunt denumite cloasmă (chloasmă) sau pete hormonale. Atenţie, lentigo nu este o pată hiper pigmentată ci o aluniţă care seamănă cu o pată cutanată.

Citește mai departe

Ingredientele produselor cosmetice

În urma unui comentariu de al lui Kitty care sună aşa : “Pt mine e mare bătaie de cap, să stau şi să încerc să ghicesc semnificaţia ingredientelor în timp ce o domnişoară farmacistă mă pisează că e un produs excelent – zic “de unde ştiţi, l-aţi încercat?”, ea consternată “dar e firmă franţuzească!” ” m-am gândit să vă dau o opţiune în legătură cu această problemă.

Citește mai departe

Masca cu aspirină pentru acnee, rozacee și iritații

Masca cu aspirină a câştigat în popularitate după ce acidul salicilic (BHA) a început să fie folosit cu rol de exfoliant de către tot mai multe companii cosmetice, dar această asociere a acidului salicilic cu aspirina este incorectă.

Mi-am petrecut o parte din timp citind ce scrie pe internet despre masca cu aspirină şi observ (din nou) că internetul este cea mai mare sursă de informare eronată.

Aspirina este de fapt acid acetilsalicilic şi nu acid salicilic (ingredient cosmetic), masca cea mai des folosită este cea cu aspirină netamponată. Aspirina tamponată are în compoziție și alte ingrediente (gluconat de calciu și excipienți) care îngreunează dizolvarea aspirinei.

Cum se prepară masca cu aspirină

Depinde de preferinţe, însă o variantă poate fi următoarea: pisează 2-3 aspirine netamponate și adaugă puţină apă plată, minerală, ceai verde sau apă fiartă şi răcită, să se dizolve sau le poți dizolva în orice alt lichid cu condiţia să nu fie iritant (sucul de citrice, de căpşuni, kiwi sunt foarte iritante).

Citește mai departe

Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate Pasagera.ro. Reproducerea informațiilor de pe site este strict interzisă și pedepsită conform legii drepturilor de autor.